P1110322

We zijn thuis… Home Sweet Home…

Beste fietsvrienden,

 

aan alles komt een einde.

Gisteren rond 11u30 zijn we thuis aangekomen. Thuis bij Theo hebben we ons avontuur afgerond met een gezellig etentje. Waarvoor dank aan onze dames en Theodoro!

Daarna nog de camper gelost, gekuist en afscheid genomen van Ad, die nog terug reed met de camper naar Eindhoven.

Eind goed al goed zou ik zeggen.

 

Groeten,

Lees meer

P1110314

We zijn er bijna…

Beste fietsvrienden,

Vandaag, dinsdag 30/09, zijn we onderweg naar huis. Door allerlei omstandigheden was het niet mogelijk om op internet te geraken, vandaar dat jullie zolang moest wachten op nieuws via de blog.

Met de camper aan 80 km per uur was het inderdaad beter om de afstand terug in 3 dagen te splitsen. Vandaag komen we dus op een deftig uur thuis.

Na de eerste dag zijn we gestrand in Bellin-Beliet, ergens voor Bordeaux. Na lang zoeken vonden we een mooi hotelletje “La Cabanne” met aan de overzijde een Italiaans restaurant, waar we de verjaardag van Theo hebben gevierd.

Zo laat eten, het zal nooit wennen voor mij. Het is lastiger dan fietsen.
Enfin de kamer was super, met een hard bed en luxe badkamer.

‘s Anderdaags, maandag 29/09, vertrokken we om 10u voor weer een lange rit. ‘t Is lastiger dan fietsen, zo een ganse dag in de camper meerijden.
Theo reed feilloos door Parijs in volle spits en we vonden een hotel nabij de snelweg in Chantilly. Hotel Akena had nog één kamer voor 4. Die hebben we dan maar genomen. Weer laat eten en dus weer slecht geslapen.
‘t Is lastiger dan fietsen!

Gelukkig kan ik mij nu een beetje bezighouden met de blog, zo passeert de tijd!

Het waren 3 fantastische weken. De weersomstandigheden, vrienden, waren uitzonderlijk goed.
Niemand had grote gezondheidsproblemen onderweg, de kleine problemen (zadelpijn en koorstblazen) hadden we onder controle, ik heb echter nu wel wat last van de “Hamme-blues”.
Dit kan niet opgelost worden met een doktersvoorschrift maar met een droge winter. ‘t Is lang geleden dat ik mijn “vriendin” in Hamme heb gezien.
Voor zij die er niks van begrijpen, gewoon eens meerijden op onze winterse ritten.
De wonden als gevolg van die val op de voorlaatste rit naar Santiago genezen traag maar gestaag. Met de zorgen van mijn vrouwtje straks komt dat zeker goed.

Langs deze weg wil ik in naam van Ghislain en mijzelf, eerst en vooral Theo en de familie Bekkers bedanken. Theo, als organisator van deze reis en de familie Bekkers, voor de mogelijkheid om hun Camper te mogen gebruiken.
Dit is veruit de makkelijkste manier om een fietsreis te maken. Ik heb vooral genoten van het mobiel terras onderweg, de koffie en de cake…
Norbert, bedankt om ons de eerste twee dagen te begeleiden, het was aangenaam u er bij te hebben.
Theo en Ad, ongelooflijk bedankt om daarna afwisselend achter het stuur van de camper te kruipen zodat wij konden blijven fietsen. Ook om ons op sleeptouw te nemen gedurende al die kilometers, al was het dikwijls met meewind.
We moeten ook onze vrouwen, Jeannine en Christine bedanken omdat ze ons lieten gaan. Zonder jullie was dit niet mogelijk. Door jullie allemaal werd Ghislain zijn droom waar.
Straks krijgen jullie een dikke kus.
Bedankt iedereen die ons heeft gesteund en gevolgd, het heeft ons veel deugd gedaan.
Bedankt Dennis, voor de blog die jij hebt gemaakt en de ondersteuning op afstand.

Bedankt en we gaan er nog “duusd” (1000) drinken!

Tot binnenkort,

Ghislain, Erwin, Ad en Theo.

Lees meer

P1110303

Wij, reeds op weg naar Oostakker….

Beste fietsvrienden,

Het grote voordeel van deze fietsreis is dat je de planning steeds kunt aanpassen naar de noden of omstandigheden.

Gisteren, zaterdag, was voor mij en Ghislain echt een rustdag. Het was pure noodzaak.
Als je aan het fietsen bent en alles gaat goed, zit je in een positieve flow, je blijft gewoon gaan. Maar daarna krijg je “een klopje van de hamer”. Ghislain, die anders weinig slaap nodig heeft, heeft geslapen, geslapen en nog eens geslapen.
P1110301
Ad en Theo gingen supporteren voor Marianne Vos.
De weersvoorspellingen voor vandaag zondag zijn niet zo goed en niemand heeft zin om in de regen langs de kant van de weg te gaan staan om koers te kijken.
Vandaar dat er unaniem werd beslist om de terugreis reeds vandaag aan te vatten en ergens onderweg op tv naar de finale van het WK te kijken.
Met de camper mag en kan je maar 80 of 90 rijden en op drie dagen gaat dat veel relaxter.

Trouwens vandaag is THEO jarig, hij rijdt vanaf nu met tram 7. PROFICIAT.

Wat mij betreft, alleen de rode medaille op mijn linker heup bezorgt me nog wat last. Dat zijn wonden die niet gemakkelijk genezen. Zal een beetje tijd nodig hebben.

Al die reacties, beste mensen, wel ze doen deugd. We kunnen niet iedereen persoonlijk antwoorden dus langs deze weg bedankt!

Chris, jouw confituur heeft iedereen met veel smaak geproefd en deugd gedaan, wel de potten zijn leeg!

Jeanine, Ghislain eet vanaf nu iedere morgen Muesli met yoghurt. Een bak haver, zoals Geert mijn collega op het werk, dit zo mooi zegt.

“Ik wil naar huis” was de slogan (uitgevonden door collega Luc op het werk) waarmee ik onderweg op onze tocht regelmatig iedereen aan het lachen bracht.
Maar nu wil ik echt wel naar huis!

P1110300

Groeten van iedereen,

Erwin

Lees meer